Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
BIOKAY UNIVERZÁLIS VÁLYOGVAKOLAT 500kg
104.775 Ft
Menny.:db

BIOKAY UNIVERZÁLIS VÁLYOGVAKOLAT 500kg

104.775 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 1003
Cikkszám: biokay1002
Elérhetőség: Előrendelhető
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

BIOKAY Univerzális vályogvakolat


A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

Ezen zsákos készvakolatokat, kisebb építkezéseknél kézzel, nagyobb építkezéseknél vakológéppel is felhordható (PFT G4,G5 vagy a Putzmeister MP25; Wagner vakológépek). Legfőbb különbség a mész-cement vakolatokkal szemben, hogy a vályogvakolat, újranedvesítés után ismét formázhatóvá válik, így könnyedén kijavíthatóak az esetleges felületi hibák, így tökéletesen alkalmas a saját kivitelezésre is. A vályogvakolat 100%-ban újrahasznosítható, így ha kellően ügyeltünk a munkavégzés helyszínének tisztaságára a lepotyogott anyag, teljes mértékben felhasználható. A vályogvakolatok ökológiai mérlege rendkívül jó, előállításához kb.25-30kWh/m3 primerenergia szükséges, míg egy nagy általánosságban használt mész-cement vakolatnak 1400kWh/m3 életciklusa végén pedig újrahasznosítható vagy teljes mértékben komposztálható.

A vályogvakolatok pozitív tulajdonságai:

Minimalizálja a penészedés veszélyét: természetes páraszabályozó képesség, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalom lesz otthonában.


Nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot, így nincs káros kipárolgása sem. Allergiásoknak is ajánlott.


Antisztatikus felület: a diszperziós felületekkel ellentétben nem töltődik fel statikusan, így a szálló finompor mennyisége is minimális


Közömbösíti a kellemetlen szagokat és a levegőben lévő illékony szerves vegyületek. A vályogvakolatban lévő agyagásványok képesek megkötni és tartósan közömbösíteni a VOC-ket.


Környezetbarát: az előállításához alacsony primerenergia szükséges, életciklusa végén 100% újrahasznosítható vagy komposztálható

Kivitelezőbarát: a vályog nem irritálja bőrét, és a szerszámokat sem kell azonnal elmosnia. A bekevert anyagot akár 5 napig használhatja.


Vályogvakolatok alkalmazásáról készítettünk egy átfogó technikai leírást: