Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Postai csomagszállításról

A Magyar Posta Zrt. csomagszállítási szolgáltatásának igénybevételéről

 

Mint kedves vásárlóink tudhatják, 2024. március 28-ával 'a postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről' szóló 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet módosításáról' szóló 685/2023. (XII. 29.) Korm. rendelet 2.§ szerint 'a postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről' szóló 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet az alábbi kötelezvénnyel egészül ki:

3/A.§ A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja, feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.

A Gondtalan Webáruház Csapata felhívja szíves vásárlóink figyelmét, hogy webáruházunkban forgalmazott termékek tipikusan nagy méretű/tömegű, minimálisan vagy nem csomagolt építőanyagok, melyek a a Magyar Posta Zrt. Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeinek 'a postai szállításból kizárt tárgyak, valamint a feltételesen szállítható tárgyak és azok feladási feltételei' tárgyában kelt 1. számú függelékének I. fejezet, 1. pontja szerinti, specifikusan a más küldemények és postai berendezések szennyeződésének és megrongálódásának kizárására vonatkozó követelményeknek NEM felelnek meg, így azok a Magyar Posta Zrt. általi szállításból ki vannak zárva.

Amennyiben úgy gondolják, hogy kifejezetten az Önök által megrendelt vagy megrendelni kívánt termékek postai úton való szállítása mégis lehetséges, kérjük lépjenek kapcsolatba velünk, és meg fogjuk vizsgálni ennek lehetőségeit.

Amennyiben a postai úton történő szállítás lehetségesnek bizonyulna, arra az alábbi árak vonatkoznak:
- Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/csomag.
- Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/csomag.
- Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/csomag.
- Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/csomag.
40 kg össztömegű megrendelés felett a Magyar Posta Zrt. csomagszállítási szolgáltatása nem elérhető.